KENNEL
TERJEVIKEN

NYHETER

VALPER VALPEKULL ARTIKLER  HVIT ELGHUND EURASIER LENKER KONTAKT Norsk
KENNEL
TERJEVIKEN
NEWS PUPPIES LITTERS ARTICLES WHITE
ELKHOUND
EURASIER LINKS CONTACT English

 

Karmen Cita K av Terjeviken

NU(B)CH Snøstjerna Bonnie D av Terjeviken

Swedish White Elkhound (engelsk tekst)

 
  • Den Svenske Hvite Elghunden er en hardfør hvit jakthund. Av utseende en typisk nordisk spisshund av middels størrelse og  vesen,  proporsjonerlig velbygd og balansert. Den hvite pelsen er tett og glatt tilliggende. Hodet er kileformet med opprettstående ører, og halen er løst krøllet over ryggen. 

  • Som jakthund, har den Hvite Elghunden mot, tempo og utholdenhet til å holde elg, eller andre større dyr, i ro ved å lose, og utholdenhet til å spore i mange timer i all slags vær gjennom et tøft og variert landskap.
     

  • Det er påbudt at alle jaktlag skal ha minst en godkjent ettersøkshund tilgjengelig, for raskest mulig å kunne finne igjen skadete dyr.
     

  • Den Svenske Hvite Elghunden er kjent for å være en god  allround jakthund. I tillegg til elg, er rasen like egnet til å spore opp annet vilt - rådyr, bjørn, grevling, jerv og gaupe. En og samme hund kan  fungere utmerket som både ettersøkshund, band- og løshund i kombinasjon.

  • Her finner du Rasebeskrivelse for Svensk Hvit Elghund. Mer stoff om Hvithund finner du under Artikler. Les mer om Hvit Elghund (engelsk).

Kennel Terjeviken, Troms, Norway  Tlf. 0047-98877511   Homepage: www.terjeviken.com   E-mail: ma@dnett.no
©2005 Webmaster Marit Andersen